25-годишният Георги Георгиев от сблъсъка до румънското посолство получи най-леката мярка

...
25-годишният Георги Георгиев от сблъсъка до румънското посолство получи най-леката мярка
Коментари Харесай

Обвиняемият от `Ситняково` с мярка `подписка`. Шофьорката също е в нарушение, смята съдът |

25-годишният Георги Георгиев от сблъсъка до румънското посолство получи най-леката мярка за неотклонение “подписка ”, тъй като има, че данни  през протестиращи на бул. “Ситняково ”, също е направила закононарушение. Това дефинира Софийският градски съд в тричленен състав през днешния ден.

Съдията изясни, че има задоволително данни, че Елена Мицова е направила закононарушение по член 342 алинея 1 (престъпления по превоза за нанасяне на телесна щета на лица).

От съда прибавиха, че проверяващите от Първо районно полицейско ръководство би трябвало да извърнат внимание на това.

Георги Георгиев беше упрекнат по два члена - за безчинство с особена смелост и за увреждане на непознато имущество.

Защитата на Георгиев изиска от съда да му бъде анулирана мярката за неотклонение “парична гаранция ” в размер от 500 лв., като посочи, че младият мъж работи на трудов контракт за 300 лв. и добави, че след направена инспекция е открито, че счупеното предно стъкло на автомобила на Мицева коства 183 лв..

Адвокатът добави, че Георгиев е искал да отбрани протестиращите, тъй като дамата в колата се е пробвала да ги прегази.

25-годишният мъж помоли съда да бъде оправдан за действието, за което е упрекнат, тъй като не го е направил.

Пред публицисти отбраната на Георги сподели, че още на идващия ден след задържането му е сезирана прокуратурата за опит за ликвидиране и даже за тероризъм. Прокуратурата не е протестирала против в началото наложената гаранция от Софийския областен съд - 500 лв.. 

Георги Георгиев бе упрекнат за безчинство и разваляне на автомобил на дамата, пробвала се да прегази протестиращи премине блокадата при румънското посолство вечерта на 17 август. По-време на блокадата булевардът беше блокиран от протестиращи, които желаеха оставката на основния прокурор Иван Гешев, министър председателят Борисов и цялото държавното управление. Въпреки че колите нямаха достъп до румънското посолство дамата не спря колата си. Тя караше с ниска скорост, само че бе на път да удари няколко души. В колата имаше и деца. Това докара до ескалация на напрежението – хора започнаха да чупят стъклата и фаровете на автомобила, а полицията се намеси едвам към 20 мин по-късно. След което бяха. След решение на Софийския областен съд Георги получи 500 лв. парична гаранция. 

На първа инстанция магистратите показаха, че дейностите на Георги не са прекомерно дръзки и цинични, а дамата сама е рискувала сигурността на децата си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР